SDRS ICT

Weg van Rollecate 74

8325 CS  Vollenhove

(0527) 24 33 12

 

Startpagina | Hauptwerk | Versies / Kenmerken I PC & Audio | Kerken | Verhuur | Hauptwerkboek | Agenda/Demo’s | Contact |

Hauptwerk
Versies / Kenmerken
SDRS ICT, uw specialist in Computers, Virtuele orgels, Böhm orgels.
Hauptwerkboek
Contact
PC & Audio Mogelijkheden
Agenda
Kerken
Verhuur

Hauptwerk is leverbaar in 3 versies:

 

 

Kenmerken:

Leverbaar in Basic en Advanced Editie

 

Free

Basic

Advanced

Polyfonie limiet

256

1024

32768

Audio output

Mono/Stereo

Mono/Stereo

Tot 512 kanalen

Max Bit/Samplerate

16-bit/96 KHz

32-bit/96KHz

32-bit/96 KHz

Max Memory

1,5 GB

3 GB

Onbeperkt

MIDI  output

PC en Mac

VST/AU Plug-in link

64-bit support

USB key  *

Tech support

Per-pijp stemmen

Multi monitor

Wind model

Piston toolbars

1 per display

1 per display

4 per display

Levermethode

Download|DVD

Boxed product

Boxed product

Gratis orgel inbegrepen

St. Anne’s 30 registers symfonisch orgel

 

Begin meteen te spelen.

 

Hauptwerk omvat een 30-registers Engels symfonisch orgel opgenomen van St. Anne's, Moseley in Birmingham, Engeland.

 

Dit instrument bevat verschillende geavanceerde functies om de kracht van Hauptwerk te demonstreren, inclusief expressie, tremulanten, crescendo, bas- en melodiekoppels, evenals een volledig werkend combinatiesysteem dat identiek is aan het originele orgel.

 

Meerdere consoleweergavepagina's bieden verschillende lay-outs en toegang tot nog meer bedieningselementen, waaronder een crescendo-pedaal en een tutti-piston-programmeerpagina.

Control panels

Instellingen zijn slechts een druk op de knop.

 

 

Audio en MIDI-recorder / speler

 

Leg uw uitvoeringen vast in 16-bit of 32-bit .wav-bestanden met behulp van Hauptwerk's ingebouwde audiorecorder. Hauptwerk kan MIDI-bestanden opnemen en afspelen en kan MIDI-bestanden native opnemen en afspelen, geheel onafhankelijk van MIDI-instellingen of hardware. U kunt een MIDI-uitvoering opnemen en deze, onafhankelijk van welke MIDI- of touchscreen-hardware u daarvoor gebruikt heeft, naar een andere gebruiker van hetzelfde virtuele orgel sturen.
 

 

Audio en MIDI and Performance

 

Audioniveaus, computerprestaties, geheugengebruik, geluidsvertraging (latency), polyfonie, samplefrequentie en MIDI-kanaalinvoer / uitvoeractiviteit controleren.

 

U kunt ook uw polyfoonlimiet en audioniveaus in realtime aanpassen, waarmee het een snelle en intuïtieve manier is om de beste prestaties van uw computer te krijgen.

Registratie

 

Registreer, stel in en bewaar al uw combinaties voor elk Hauptwerk-instrument met behulp van het Intelligent Combination System ™ en roep ze op wanneer gewenst.

 

Combinatiesets kunnen ook worden uitgewisseld met andere gebruikers die hetzelfde instrument bezitten.

 

Pitch

 

De algehele toonhoogte van het orgel kan worden aangepast met MIDI-pistons op de orgelconsole, bedieningspanelen of menu's, waardoor het orgel kan worden afgestemd op andere akoestische instrumenten of kan worden aangepast aan dat van orgelpijpen, die verstemd raken ten gevolge van temperatuurveranderingen.
 

Floating Divisions

 

'Zwevende divisies' stelt u in staat om real-time tot vijf MIDI-klavieren te schakelen met meerdere virtuele orgelmanualen. Daarbij worden de bijbehorende divisiepistons en expressiepedalen meegenomen en ze kunnen zelfs gebruikt worden om de volgorde van de virtuele orgelklavieren, toegewezen aan de MIDI-toetsenborden, direct te veranderen.

 

Master Couplers

 

Hauptwerk biedt een palet van alle mogelijke koppels tussen de manualen en pedaal (16 ', 8', 4 ', bas, melodie) voor alle virtuele orgels, in aanvulling op de koppels die het orgel zelf al heeft.

 

Reversibles

 

Omkeerbare combinaties die een of meer registers in- / uitschakelen en kunnen worden gebruikt als een nieuwe en alternatieve manier om orgels te registreren, evenals voor het implementeren van extra combinaties zoals tutti's.

Scoped

Hauptwerk biedt zestig master scoped pistons als aanvulling op alle combinaties of functies die een virtueel instrument al in zich heeft. Elke piston kan geconfigureerd worden voor een deel van de registers die beïnvloed moeten worden, zodat deze zich kunnen gedragen als divisie combinaties, generieke combinaties of andere speciale functies, zoals bijv. 'alle tongwerken uit'.
 

 

© 2017-2019 SDRS ICT - Weg van Rollecate 74 - 8325 CS Vollenhove - tel (0527) 24 33 12

Theater Orgels

Nu kunt u thuis ook Theaterorgel spelen!

 

Hauptwerk doet ook theaterorgels.

 

Hauptwerk modelleert volledig en nauwkeurig theaterorgels, waaronder unificatie, second-touch, getunede- en ongetunede percussie en effecten, sustain, reiteraters, crescendo, pizzicato, noot-door-noot-tremulant-modellering met tremulerende stemaanpassingen en nog veel meer.

Chromatische pijpopnames

Iedere rank, iedere pijp, elke nuance

 

 

Opmerking toon-voor-toon opnemen

 

In tegenstelling tot veel digitale orgels die slechts één pijpopname voor een aantal toetsen gebruiken, gebruikt Hauptwerk één unieke pijpopname voor elke gespeelde noot.

Chromatische pijpopnamen bieden alle nuances tussen de individuele pijpen zoals u die zou horen bij het originele orgel.
 

 

Origineel gesampelde akoestiek

 

Echte pijporgels zijn ontworpen en geïntoneerd voor de akoestische ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd. De virtuele orgels (de zgn. 'natte' virtuele instrumenten) reproduceren de natuurlijke akoestische en ruimtelijke kenmerken van het originele orgel voor elke afzonderlijke pijp.
Het is niet alleen de gesampelde akoestiek, het is de echte akoestiek!

Pipe and Rank Voicing

Totale controle over uw geluid.

 

 

Stem en Balans

 

 

 

De Advanced Edition van Hauptwerk biedt voicing- en schuifregelaars waarmee u het volume, de helderheid, de afstemming, expressie, tremulanten, windmodellering, stereo panning en equalizer van elke pijp kunt aanpassen. Selecteer een register, selecteer vervolgens de stemparameter en pas elke schuifregelaar naar wens aan om het instrument te stemmen of in balans te brengen met uw luisteromgeving en uw smaak.

Multi-monitor Displays

Meer ruimte voor bedieningselementen.

 

 

 

Open tot maximaal 16 weergavevensters.

 

Hauptwerk Advanced Edition ondersteunt meerdere schermweergaven voor gebruik met twee of meer beeldschermen. Ondersteuning voor maximaal 16 consolesweergaven is beschikbaar voor virtuele instrumenten waarin ze zijn opgenomen. Extra schermruimte kan worden gebruikt voor de bedieningspanelen van Hauptwerk, piston-werkbalken, het pijp- en registerstemscherm en de verschillende extra orgelconsole-weergaven.

 

Registerweergave op twee schermen.

 

Verschillende Hauptwerk virtuele instrumenten zijn voorzien van zowel linker als rechter registerbedieningspanelen waarop alle registerknoppen beschikbaar zijn. Met een dubbele beeldscherm configuratie heeft u beide registerpanelen van de originele orgelconsole binnen handbereik en biedt u zo een 'op de bank'-ervaring.

Hauptwerk kan ook de schermoriëntatie van een virtuele console van horizontaal naar verticaal wijzigen t.b.v. de instrumenten die daarvoor nodige grafische lay-outs hebben.
 

 

Multi-Chanel Audio

Stereo / Mono tot volledig surround en meer.

 

 

Omring uzelf met maximaal 512 audiokanalen.

 

Hauptwerk Advanced Edition ondersteunt tot 512 audiokanalen. Extra audio-uitgangen kunnen, indien nodig, met slechts een paar klikken bij gebruik van een meerkanaals audio-interface worden toegevoegd.


De stand-alone versie van Hauptwerk kan maximaal 256 stereo- of 512 mono-audiokanalen of maximaal 16 stereokanalen via de VST / AU plug-in-link aansturen.

Groep geselecteerde ranks.

 

Met een geschikte meerkanaals audio-interface en versterker kunnen registers of delen van registers afzonderlijk worden gerouteerd en versterkt en zelfs pijpen binnen een register kunnen over verschillende audiokanalen worden verdeeld om zo een driedimensionaal geluidsveld te verschaffen en vervormingen in het versterkingssysteem te verminderen, resulterend in een kristalheldere weergave.
 

 

Historische temperamenten.

Blijf luisteren. In elke periode.

 

 

Selecteerbare stemmingen en originele orgelstemming.

 

Veel historische stemmingen en temperamenten zijn in Hauptwerk beschikbaar en kunnen opgeroepen worden vanaf de orgelconsole of via de bedieningspanelen of menu's. De originele orgelstemming is ook beschikbaar voor virtuele instrumenten die dit ondersteunen. Hauptwerk-sample set leveranciers leveren vaak ook speciale temperamenten mee die specifiek zijn voor het betreffende orgel. Het wijzigen van een temperament gaat snel, gemakkelijk en real-time en biedt organisten een ideale manier om een orgel met een bepaald temperament te bespelen of te beluisteren.

 

Gelijkzwevend temperament is ook beschikbaar en maakt het mogelijk om Hauptwerk te gebruiken met muziekensembles of koren die een standaard (gelijkzwevend) stemming vereisen. Aangepaste temperamenten kunnen worden gemaakt en kunnen met anderen worden gedeeld met een gemakkelijk te volgen installatie in Hauptwerk.

 

inclusief

niet inclusief

* U kunt geen commerciële samplesets gebruiken die zijn gelicentieerd via de Hauptwerk USB-sleutel bij de Free Edition (tenzij u daarvoor een licentie

   hebt  op een aangesloten Hauptwerk USB-sleutel voor een eerdere Hauptwerk-versie).