Back to Top

Kenmerken van Hauptwerk

Gratis orgel inbegrepen

St. Anne’s 30 registers symfonisch orgelXBegin meteen te spelen.


Hauptwerk omvat een 30-registers Engels symfonisch orgel opgenomen van St. Anne's, Moseley in Birmingham, Engeland.


Dit instrument bevat verschillende geavanceerde functies om de kracht van Hauptwerk te demon-streren, inclusief expressie, tremulanten, crescendo, bas- en melodiekoppels, evenals een volledig werkend combinatiesysteem dat identiek is aan het originele orgel.


Meerdere consoleweergavepagina's bieden verschillende lay-outs en toegang tot nog meer bedieningselementen, waaronder een crescendo-pedaal en een tutti-piston-programmeerpagina.Convolution ReverbX

Opgenomen akoestiek.


Hauptwerk VI Advanced Edition bevat een gloednieuwe en zeer krachtige convolution reverb-motor. Hierdoor kan realtime reverb van hoge kwaliteit eenvoudig en native worden toegevoegd, zonder dat extra hardware of software nodig is. Met behulp van opgenomen akoestiek van historische kathe-dralen en kerken kunt u de akoestiek nu aanpassen aan uw omgeving.


Verschillende IR's inbegrepen.


Impulsresponsen (IR's) zijn een opname van het frequentiespectrum van een akoestische ruimte. Door het IR-bestand te maken, kan Hauptwerk de eigenschappen van diezelfde ruimte laden en repliceren door galm toe te passen op de audio-uitvoer. Veel IR's zijn inbegrepen bij Hauptwerk V Advanced, zodat u meerdere opties hebt om uw virtuele pijporgel in veel soorten ruimtes te plaatsen. Veel externe IR's zijn ook verkrijgbaar bij verschillende Hauptwerk-ontwikkelaars en kunnen worden gekocht om aan uw IR-collectie te worden toegevoegd.Intelligent Combination System

Registreren. Vastleggen. Uitvoeren.


Krachtig. Maar toch flexibel.


Hauptwerk biedt een krachtig, maar toch flexibel, volledig programmeerbaar Intelligent Combination System ™ (ICS) dat werkt voor alle virtuele instrumenten. Inbegrepen is een 999-frame volledig willekeurige toegang stepper, 20 master generaals, 60 master scoped combinaties, 60 omkeerbare combinaties, een 4-bank 31-stage master crescendo, een basisset van gemeenschappelijke master couplers die de couplers kunnen aanvullen een virtueel orgel heeft standaard en standaard Algemeen Annuleren en pistons instellen. Virtuele instrumenten bevatten vaak ook eigen en onaf-hankelijke combinatiesystemen en kunnen samen met het hoofdcombinatiesysteem van Hauptwerk worden gebruikt.


Moeiteloze controle.


Bedien moeiteloos uw combinatiewijzigingen door uw MIDI-hardware via het gebruiksvriendelijke MIDI Learn-systeem aan te sluiten op het Hauptwerk-combinatiesysteem. Via de bedieningspanelen hebt u ook toegang tot alle belangrijke combinatie-instellingen van Hauptwerk en kunt u ze hand-matig activeren met behulp van standaard computerschermen.


X


Werelden die verder gaan dan digitaal.


X

Hauptwerk: Werelden die verder gaan dan Digitaal


Omring jezelf met prachtige en natuurlijke kerkorgels in hun originele akoestiek, kritisch uit elke pijp genomen. Hauptwerk biedt een ervaring die u niet zult horen met conventionele digitale orgels. Subtiliteiten van de blazer van het orgel, stop-actie, klavieren, trekregisters en expressiepedaal-geluiden zorgen voor absoluut realisme.


Enorme bibliotheek van historische instrumenten.


Een uitgebreide bibliotheek van meer dan 150 historische klassieke en theaterorgels is beschikbaar voor Hauptwerk, verspreid over landen over de hele wereld van de beste kathedralen, kerken en theaters. Of uw muzikale interesses uit de barok, romantisch of modern zijn, u zult zeker een instrument vinden dat aan uw behoeften voldoet.Control panels

Instellingen zijn slechts een druk op de knop.


X

XMixer, routing, stemmen


De audiorouting van Hauptwerk en de bijbehorende instellingenschermen zijn opnieuw ontworpen om enorm krachtiger en gebruiksvriendelijker te zijn.


Toonhoogte


De algehele toonhoogte van het orgel kan worden aangepast met behulp van MIDI-pistons op de orgelconsole, bedieningspanelen of menu's, zodat het orgel kan worden afgestemd op andere akoestische instrumenten, of kan worden aangepast aan die van echte orgelpijpen aangedreven door Hauptwerk als de temperatuur verandert.
X

XAudio en MIDI-recorder / speler


Leg uw uitvoeringen vast op 16-bit of 32-bit .wav-bestanden met behulp van de ingebouwde audio-recorder van Hauptwerk. Hauptwerk kan MIDI-bestanden opnemen en afspelen en kan native MIDI-bestanden opnemen en afspelen, volledig onafhankelijk van MIDI-instellingen of hardware. U kunt een MIDI-uitvoering opnemen met elke MIDI- of touchscreen-hardware die u hebt en deze naar elke andere gebruiker van hetzelfde virtuele orgel verzenden.


Audio en MIDI and Performance


Monitor audioniveaus, computerprestaties, geheugengebruik, geluidsvertraging (latentie), polyfonie, samplefrequentie en MIDI-kanaal Input / Output-activiteit. Je kunt ook je polyfonie-limiet en audio-niveaus in realtime aanpassen, waardoor het een snelle en intuïtieve manier is om de beste prestaties van je computer te krijgen.
X

XRegistratie


Registreer, stel en bewaar al uw combinaties voor elk Hauptwerk-instrument met behulp van het Intelligent Combination System ™ en roep ze onmiddellijk op. Combinatiesets kunnen ook worden gedeeld tussen vrienden die hetzelfde instrument gebruiken.


Master Couplers


Hauptwerk biedt een palet van alle mogelijke koppels tussen de manualen en pedaal (16 ', 8', 4 ', bas, melodie) voor alle virtuele orgels, in aanvulling op de koppels die het orgel zelf al heeft.X

XDrijvende divisies


Met 'Master zwevende divisies' kunt u in realtime maximaal vijf MIDI-toetsenborden uitwisselen tussen meerdere virtuele orgeltoetsenborden. Ze kunnen divisiezuigers en expressiepedalen meenemen, en u kunt ze zelfs gebruiken om de volgorde van virtuele toetsenborden die aan uw MIDI-toetsenborden zijn toegewezen, om te schakelen.


Scoped


Hauptwerk biedt zestig master-pistons naast elke combinatie of functionaliteit die een virtueel instrument native kan bevatten. Je kunt elk van deze zodanig configureren dat deze van invloed is op elk bereik (subset) stops die je wenst, zodat je ze kunt laten gedragen als divisies, generaals of andere speciale functies, zoals 'alle trems off', bijvoorbeeld.

XTheater Orgels

Nu kunt u thuis ook Theaterorgel spelen!


Hauptwerk doet ook theaterorgels.


Hauptwerk modelleert volledig en nauwkeurig theaterorgels, waaronder unificatie, second-touch, getunede- en ongetunede percussie en effecten, sustain,

reiteraters,  crescendo, pizzicato, noot-door-noot-tremulant-modellering met tremulerende stemaanpassingen en nog veel meer.Chromatische pijpopnames

Iedere rank, iedere pijp, elke nuance


X


Noot voor noot reproductie.


In tegenstelling tot veel digitale orgels die slechts één pijpopname gebruiken voor meerdere noten en toonhoogterek om "de gaten op te vullen", gebruikt Hauptwerk een enkele unieke pijpsteekproef voor elke gespeelde noot. Chromatische pijpopnames bieden alle nuances tussen afzonderlijke pijpen die je zou horen net zoals je zou horen van het originele orgel.


Origineel gesampelde akoestiek


Echte pijporgels zijn ontworpen en geuit voor de akoestische ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd. Reverberante of ‘natte’ virtuele instrumenten vangen en reproduceren de natuurlijke akoestische en ruimtelijke kenmerken van de kamer van het originele orgel, vanuit de positie van elke pijp afzonder-lijk. Het is niet alleen een voorbeeld van akoestiek, het is de echte akoestiek!
Pipe and Rank Voicing

Totale controle over uw geluid.


X


Stem en Balans


De Advanced Edition van Hauptwerk biedt voicing- en schuifregelaars waarmee u het volume, de helderheid, de afstemming, expressie, tremulanten, windmodellering, stereo panning en equalizer van elke pijp kunt aanpassen.

Selecteer een register, selecteer vervolgens de stemparameter en pas elke schuifregelaar naar wens aan om het instrument te stemmen of in balans te brengen met uw luisteromgeving en uw smaak.Multi-monitor Displays

Meer ruimte voor bedieningselementen.Open tot maximaal 4 weergavevensters.


Hauptwerk Advanced Edition ondersteunt meerdere schermweergaven voor gebruik met twee of meer beeldschermen. Ondersteuning voor maximaal 16 consolesweergaven is beschikbaar voor virtuele instrumenten waarin ze zijn opgenomen. Extra schermruimte kan worden gebruikt voor de bedieningspanelen van Hauptwerk, piston-werkbalken, het pijp- en registerstemscherm en de verschillende extra orgelconsole-weergaven.


Registerweergave op twee schermen.


Verschillende Hauptwerk virtuele instrumenten zijn voorzien van zowel linker als rechter registerbedieningspanelen waarop alle registerknoppen beschikbaar zijn. Met een dubbele beeldscherm configuratie heeft u beide registerpanelen van de originele orgelconsole binnen handbereik en biedt u zo een 'op de bank'-ervaring.


Hauptwerk kan ook de schermoriëntatie van een virtuele console van horizontaal naar verticaal wijzigen t.b.v. de instrumenten die daarvoor nodige grafische lay-outs hebben.

X


Multi-Chanel Audio

Stereo / Mono tot volledig surround en meer.


X
Omring uzelf met maximaal 1024 audiokanalen.


Hauptwerk Advanced Edition ondersteunt maximaal 1024 audiokanalen. Extra audio-uitgangen kunnen indien nodig met slechts een paar klikken worden toegevoegd bij gebruik met een meer-kanaals audio-interface. De zelfstandige versie van Hauptwerk kan tot 512 stereo of 1024 mono audiokanalen of tot 16 stereokanalen aansturen via de VST / AU plug-in link.Groep geselecteerde ranks.


Met een geschikte meerkanaals audio-interface en versterking kunnen rangen van pijpen of delen van rangen afzonderlijk worden gerouteerd en versterkt, en zelfs pijpen binnen een rang kunnen worden verdeeld over verschillende audiokanalen die een driedimensionaal geluidsveld bieden en verminderen vervormingen in het versterkingssysteem voor kristalheldere weergave.Historische temperamenten.

Blijf luisteren. In elke periode.X

Selecteerbare stemmingen en originele orgelstemming.


Veel historische stemmingen en temperamenten zijn in Hauptwerk beschikbaar en kunnen opgeroepen worden vanaf de orgelconsole of via de bedieningspanelen of menu's. De originele orgelstemming is ook beschikbaar voor virtuele instrumenten die dit ondersteunen. Hauptwerk-sample set leveranciers leveren vaak ook speciale temperamenten mee die specifiek zijn voor het betreffende orgel. Het wijzigen van een temperament gaat snel, gemakkelijk en real-time en biedt organisten een ideale manier om een orgel met een bepaald temperament te bespelen of te beluisteren.


Gelijkzwevend temperament is ook beschikbaar en maakt het mogelijk om Hauptwerk te gebruiken met muziekensembles of koren die een standaard (gelijkzwevend) stemming vereisen. Aangepaste temperamenten kunnen worden gemaakt en kunnen met anderen worden gedeeld met een ge-makkelijk te volgen installatie in Hauptwerk.
MIDI leren

Snelle en gemakkelijke installatie

X
Klik met de rechtermuisknop. Automatische detectie. Gedaan.


Met native ondersteuning voor de meeste merken en modellen digitale orgels, biedt MIDI Learn een snelle en eenvoudige installatie voor uw console zonder dat u ingewikkelde MIDI-instellingen hoeft te kennen. Als je op een theaterorgel speelt, stelt MIDI Learn zelfs de second-touch automatisch in. Als uw console MIDI-uitgang heeft, kan hij Hauptwerk al spelen wanneer deze is aangesloten op een computer en een audio / MIDI-interface. Besteed minder tijd aan het configureren en meer aan spelen.


Professionele audio

Core Audi en ASIOX


HD-audio en meer.


Hauptwerk ondersteunt tot 32-bits 96 kHz audiovoorbeeldresolutie, Apple's Core Audio en Steinberg's VST- en ASIO-technologie - de normen voor professionele audio, lage latentie en hoge prestaties.

Hauptwerk kan ook Windows Direct Sound-stuurprogramma's gebruiken, maar voor de beste prestaties zijn ASIO-stuurprogramma's de aanbevolen keuze wanneer Hauptwerk op Windows draait.Software voor computermuzikanten

Audio Unit & VST Plug-in Links


Een nieuwe manier om verbinding te maken met uw host.


De Hauptwerk AU / VST plug-in link verandert de manier waarop u een sterk geoptimaliseerd virtueel instrument kunt gebruiken met uw hostprogramma. Traditionele VSTi-instrumenten zijn beperkt in de hoeveelheid prestaties die ze kunnen bereiken wanneer ze worden uitgevoerd binnen het eigen platform van een Digital Audio Workstation. Om deze beperking op te heffen, draait Hauptwerk zelf buiten je AU / VST-host als een stand-alone applicatie en maakt in plaats daarvan verbinding via de ‘Hauptwerk AU / VST Link’ in je sequencer, wat een bidirectionele brug biedt voor zowel MIDI-routing als audio-routing.

Door buiten de AU / VST-host te draaien, kan Hauptwerk aanzienlijk beter presteren, en biedt het een rijkere gebruikersinterface, integreert het nauwer met digitale MIDI-orgelconsoles, werkt het volledig via touchscreens en zijn MIDI-bestanden onafhankelijk van MIDI-hardware en MIDI-instellingen .

De Hauptwerk AU / VST plug-in link is inbegrepen bij de Advanced Edition van Hauptwerk in zowel 32-bit als 64-bit.

We hebben zelfs een aantal gedetailleerde stapsgewijze zelfstudies gemaakt voor enkele van de meest gebruikte hostprogramma's die beschikbaar zijn, zodat u meteen aan de slag kunt.


X